Дан 24. фебруар 2018. године, обележен је свечано у Богословији Светог Саве у Београду. На дан Теодорове суботе, прве суботе у току Васкршњег поста, служена је Света Литургија на којој су Свете Христове Тајне примили ученици наше школе. Свету Литургију су служили директор Патријаршијског Управног Одбора протојереј-ставрофор Стојадин Павловић, ректор Богословије Светог Саве протојереј-ставрофор др Драган Протић, протојереј-ставрофор Драган Предић и протојереј Ђорђе Поповић уз саслуживање протођакона Милана Ковачевића и ђакона Верољуба Санде, професора ове школе.

Причешће у првој седмици Великог поста
По обичају који је устаљен у Богословији, а наравно по благослову Његове Светости Патријарха Иринеја,Богословија је јасно показали своје учествовање у евхаријистијском животу, кроз Свето Причешће. Кроз прву недељу поста, познатију као „Часну недељу“, богослужења која су дужа него обично, прошла су кроз радост и простој жељи за постом.
Богослови су се исповедали у петак 23. фебруара, код старих београдских прота, а сутрадан на Теодорову суботу су се и причестили Светом Тајном. Служашчи је био отац ректор Драган Протић, заједно са нашим сталним гостима. Часови су били изостављени те недеље, због исцрпнног начина живота, али све је то надонађено кроз разговоре са нашим професорима.
Теодорова субота у Богословији Светог Саве
24.02.2018.