На дан празника Ваведења Пресвете Богородице, дана 4. децембра 2015. године у капели Богословије Светог Саве служена је Света Архијерејска Литургија, којом је началствовао Епископ топлички г. Арсеније, уз саслужење протојереја-ставрофора Бранка Митровића, Архијерејског намесника, протојереја-ставрофора др Драгана Протића, ректора Богословије Светог Саве, протојереја-ставрофора др Драгомира Санда, продекана Православног Богословског факултета у Београду, протојереја Слободана Кеџића, пароха младеновачког, протојереја Ђорђа Поповића, пароха Цркве Цара Константина и Јелене на Вождовцу, јеромонаха Петра (Крачуна), као и професора Богословије протођакона Милана Ковачевића и ђакона Верољуба Санда. Светој Архијерејској Литургији су присуствовали некадашњи и садашњи професори и ученици Богословије, који су се причестили Телом и Крвљу Христовом. Својим појањем молитвено сабрање је увеличао хор Музиколошког института САНУ, предвођен академиком др Димитријем Стефановићем, некадашњим професором Богословије у Београду. Том приликом, на велику радост наше Свете Цркве и на радост свих нас њених чланова, професор Бранислав Кеџић, који је био и ученик овог Светог Училишта, рукоположен је у чин ђакона.
       Ђакон Бранислав Кеџић у Богословији Светог Саве у Београду врши дужност професора и васпитача од 2011. године, и у њој предаје Црквено појање и Црквенословенски језик. О посвећености свом позиву сведоче ученици који су имали част и привилегију да им предаје новорукоположени ђакон Бранислав Кеџић. Пишући житије свом оцу Стефан Првовенчани каже: „Како да заборавим добро и благо васпитање твоје!“ Ученици Богословије не могу заборавити благе речи и васпитање које им је пружио професор Бранислав Кеџић. Сваки час који је посветио усавршавању духовног живота ученика, час је који остаје и који се памти цео живот. Радо се сећамо свих његових поучних речи и савета које нам је свакодневно упућиво са великом и очинском љубављу. Следујући његовим речима заиста ћемо себи сабирати блага на небу, „где ни мољац ни рђа не квари, и где лопови не поткопавају и не краду“ (Мт 6,20). Ђакон Бранислав Кеџић је у нама зидао Дом Божји, у који ћемо себе уграђивати сваким својим даром, да би сутра имали добра дела која ће сведочити за нас, на шта нас упућује и Свети Апостол Јаков речима: „Тако и вера, ако нема дела, мртва је само по себи“ (Јак 2,17). На то живо сведочење вере кроз дела, и личним примером ђакон Бранислав нас је увек упућивао. Велику благодат је показао Господ што је благоизволео да професор Бранислав постане један од оних који су својим животом највише посведочили своју веру, да постане наследник Светог Архиђакона Стефана и осталих Светих ђакона.
       У својој беседи Епископ Арсеније је говорио о празнику Ваведења и његовом значају за Православне Хришћане. Истичући важност ђаконске службе Владика Арсеније је рекао: „Данас је наша радост још већа, јер овде, под сводовима овог часног Училишта данас, брат наш у Христу Бранислав, а ваш професор, прима ђаконски чин. Прима из руку Божјих, преко мене грешног, благодат Духа Светога и постаје служитељ Олтара Божјег и наследник Светих ђакона, седморице ђакона који су били пуни Духа Светога и мудрости.“
    Након Свете Литургије је уследила трпеза љубави. У току ручка присутне је поздравио господин ректор др Драган Протић, који је изразио своју радост што је наша Богословија изнедрила још једног саслужитеља Божје Скиније. Свештеник Слободан Кеџић је, такође, изразио своју радост што је његов син, ђакон Бранислав, вољом Божјом, а благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја и руком Епископа топличког г. Арсенија, рукоположен у чин ђакона. Професор Александар Јевтић, некадашњи разредни старешина ђакона Бранислава, је присутнима говорио о новорукоположеном ђакону, истичући да је ђакон Бранислав био један од најбољих ученика Богословије Светог Саве, како по учењу, тако и по свом понашању. После благих речи уследило је певање многољествија.
    Нека би Господ, молитвама Своје Мајке - Богородице, коју данас прославаљамо, новорукоположеног ђакона Бранислава научио да ходи путем Његовим, руковођен примером Светих ђакона, свагда имајући на уму да у страху Божјем Господу служи. На многе и благе године оче ђаконе!
Рукоположење професора Богословије Светог Саве у Београду Бранислава Кеџића у чин ђакона
04. децембар 2015.| Аутор: Стефан Гавровски, ученик V разреда