Дана 7. октобра 2018. љета Господњег, ученици првог разреда Богословије Светог Саве у Београду су обишли манастире Овчарско-кабларске клисуре.
Света Божанствена Литургија је почела у 8:00 у манастиру Никоље. Својим умилним појањем, ученици првог разреда заједно са својим разредним старијешином, учествовали су у евхаристијском сабрању, заједно са сестринством манастира и протосинђелом Давидом који је прославио свој имендан.
Затим су се упутили манастиру Сретење, гдје су се поклонили моштима Свете равноапостолне Текле коју данас прослављамо. Ходочасници су касније су срдачно угошћени трпезом љубави.

Потом су посјетили манастир Студеницу. Ученици су се упознали са архитектуром и историјом манастира. Цјеливали су мошти Светог Симона преподобног као и других Светитеља.
Ученици првог разреда заједно са њиховим разредним старјешином, у манастиру Жичи су погледали филм о живопису већ поменутог манастира, а касније добили духовну поуку од стране монахиња, кроз разговор у трпезарији.
Наоружани духовним оружјем, пуни љубави и радости, у хришћанској атмосфери, вратили су се у Богословију, настојећи да остварају заједницу у Славу Божију.
Излет ученика првог разреда Богословије Светог Саве
07. октобра 2018. | Аутор: Павле Стојанов, ученик I разреда Богословије Светог Саве у Београду