У циљу сакупљања финансијских средстава за дечије одељење Института за онкологију и радиологију Србије, ОШ „Алекса Шантић“ из Калуђерице и Богословија Светог Саве у Београду, организују низ добротворних акција под називом „Будимо људи“.

    
Прва етапа ове акције била је извођење рецитала „Небеска литургија“, који је изведен у сали парохијског дома Храма Светог Саве, 11. 03. 2016.

     Друга етапа јесте извођење приредбе под називом „Први светски рат из приватног угла“ која ће бити одржана у крипти Храма Светог Саве 21. 04. 2016. године са почетком у 19:00. Тематика ове приредбе јесте Први светски рат, али из угла оних људи који су овај рат доживели на својој кожи искусивши све што рат доноси. Програм ће садржати: ратна писма, рецитале, новинске чланке из „Српских новина“ које су у периоду од 1916. до 1918. године излазиле на Крфу и које нам најбоље могу сведочити о том времену, воклно извођење песама од стране хора Богословије Светог Саве. Приредба ће такође бити пропраћена изложбом докумената, преписки и фотографија од стране архива Синода СПЦ.  Позивамо све људе добре воље који би хтели да узму учешћа у овој хуманитарној акцији, у складу са својим могућностима, да присуствују овој нашој приредби и учине добро дело, и тиме испуне јеванђелску поруку да помажемо своје ближње.

     Трећа етапа ове акције јесте продајна изложба јаја која ће бити организована на платоу испред Храма Светог Саве и испред цркве Светог Марка на Лазареву Суботу. Јаја су украшавана од стране ђака Богословије, ОШ „Алекса Шантић“ и студената Академије за уметност и конзервацију Српске православне цркве.

     Унапред захваљујемо свим људима који ће својим прилогом помоћи, и који овим путем на најбољи начин сведоче своје Православље, и труде се да испуне речи блаженопочившег патријарха Павла „да будемо људи“, и помогнемо ближњима.
Добротворна акција ''Будимо људи''
30. март 2016.| Аутор: Хаџи Стефан Гавровски, ученик V разреда